Het welzijn van onze medewerkers

Onze medewerkers zijn de drijvende kracht van Van Wezel. Het fundament van ons succes. Daarom willen we dat de werkdruk gezond blijft. Een beladen begrip, dat vaak als iets negatiefs wordt gezien. Toch kan het in de juiste mate zorgen voor een fijn werktempo, een goede flow en topprestaties.

“We zijn echt wel ambitieus bij Van Wezel, maar alles eromheen is minstens zo belangrijk.”

Bas, medewerker audit

 

Maar werkdruk moet geen werkstress worden. Voor Van Wezel is het dan ook belangrijk dat medewerkers:

  • Erkenning krijgen voor hun kwaliteiten
  • Zich gesteund voelen vanuit het kantoor, de afdeling en de collega’s
  • Een goede balans hebben tussen werk en ontspanning, en tussen werk en privé
  • Alle mogelijkheden krijgen voor opleiding en zelfontplooiing

“De balans tussen werk en privé wordt steeds beter, ook na de coronatijd met het thuiswerken. We hebben nu veel starters die begeleiding nodig hebben, maar ik pak ook wel momenten om thuis te werken. Dat geeft gewoon rust.”

Chris, teamleider

“Bij Van Wezel werk ik nog steeds hard, net als bij eerdere werkgevers. Maar de uren zijn wel schappelijker. Niet altijd kantoortijden, maar bijvoorbeeld nooit in het weekend. De werkdruk moet gezond blijven. Een extra gewerkt uurtje mag je hier opnemen.”

Willem, directie

Het welzijn van onze medewerkers is dus heel belangrijk.

We willen graag dat we met zin naar het werk gaan, er plezier in hebben en voldaan weer naar huis gaan. Daarom doen we er alles aan om continu te investeren in onze mensen en te kijken wat hun behoefte is.

Enige tijd geleden hebben we in samenwerking met Nolost een cultuur- en medewerkersonderzoek uitgevoerd. We zijn als organisatie blij met de uitkomsten en gaan graag aan de slag om van Van Wezel een nóg leukere plek te maken, waar iedereen gelukkig en gedreven kan werken.

Dus: zoek jij ook een goede work/life balance in de accountancy? Maak dan eens kennis met Van Wezel.

Vacatures