"Ik ben er eigenlijk ingerold"

Robin Ouwehand // Relatiebeheerder

“Het was meteen een match”

Robin werkt sinds november 2022 bij Van Wezel Accountants. “Bij mijn vorige werkgever was ik managementassistente. Ze hadden ondersteuning nodig bij de administratie en zo ben ik daar eigenlijk een beetje ingerold.” De boekhoud-opleidingen vond ze superleuk. “Sowieso wilde ik daar wel in doorgaan en misschien ook op zoek naar een nieuwe uitdaging.”

“M’n moeder zag deze vacature in de krant. Eerst heb ik gebeld: hoe reageren ze en hoe voelt het aan? De sollicitatie was in de eerste week van mijn zomervakantie. Het was meteen een goeie match en na een paar dagen kreeg ik al goed nieuws. Best snel dus. Ook voor mezelf had ik de keuze gauw gemaakt.”

“Ze waren heel flexibel”

Bij haar vorige werkgever wilde ze netjes afsluiten. Daarom is Robin pas in november gestart bij Van Wezel. Ze begon ook meteen met de opleiding en dat gaat hartstikke goed. De eerste twee toetsen zijn al binnen. “Na de eerste module heb ik gevraagd of ik daarna verder mocht met een privé leraar, waar ik bij mijn vorige opleiding al prettig mee had gewerkt. Gelukkig ging Van Wezel daar heel flexibel mee om. Ze wilden meewerken aan wat ik maar nodig had om de studie goed door te komen.”

“Steeds meer verbindingen leggen”

Het begin was even wennen, van één administratie bijhouden naar heel veel verschillende tegelijk. Zeker met werk én opleiding is het veel nieuwe dingen leren. “Het is leuk dat er heel veel overlap zit tussen theorie en praktijk. Je gaat ook steeds meer verbanden leggen.”

“Je voelt hier geen drempel”

Robin voelt zich heel goed opgevangen. Natuurlijk was het begin even spannend, in een nieuwe omgeving. “Maar alle collega’s waren geïnteresseerd en kwamen zelf naar me toe.” Bij de werkzaamheden werd ze niet in het diepe gegooid. “De uitleg is heel natuurlijk gegaan. Mijn directe collega’s hebben echt de tijd genomen. Dan begint het langzaam wel te dagen. En iedereen staat open voor vragen, ook op andere afdelingen. Je voelt helemaal geen drempel.” De structuur in het team is heel duidelijk. “Als er een nieuwe collega bijkomt, schuift iedereen gewoon door. Dus je weet precies bij wie je waarvoor moet zijn.”

“Geen dag hetzelfde”

Meestal start haar werkdag met een kort kletspraatje en koffie. “Eigenlijk heb ik altijd gisteren al bedacht wat ik vandaag ga doen, dus daarna is het direct starten.” Robin probeert ook bijtijds aan te geven wanneer ze uit het werk gaat lopen. Dan krijgt ze alvast de volgende taken door. “Sommige dingen komen maandelijks terug en moeten voor een bepaalde dag af. Maar ik zit nooit de hele week aan één administratie. Geen dag is hetzelfde.” Die diversiteit vindt ze leuk aan de functie. “Klantcontact heb ik ook al een beetje, maar meestal ondersteun ik collega’s daarbij.”

“Echt even ontspannen”

Bij Van Wezel kun je beneden in het bedrijfsrestaurant gebruikmaken van een lunch. “We hebben best een lange middagpauze. Je gaat dan op allemaal op je eigen manier ontspannen, ik lees graag op m’n tablet.” Robin heeft het naar haar zin en werkt met veel plezier. “De collega’s zijn heel fijn: gezellig en betrokken. Dat vind ik belangrijk. Als je vertelt dat je iets gaat doen, wordt er altijd de volgende dag naar gevraagd.”

“Zelf kiezen voor ontwikkeling”

“De mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, zijn in de accountancy bijna eindeloos. En bij Van Wezel krijg je daar ook alle ruimte voor. Je kunt aangeven wat je wel en niet wilt. Bij de sollicitatie hebben we al besproken dat ik in principe HBO Accountancy zou doen. Momenteel ben ik bezig met MBA, dat is eigenlijk het eerste jaar van die studie. Het gaat gelukkig wel per module. Het is tenslotte een niveau hoger en zo kun je aankijken hoe het gaat. Maar het is leuk, dus dat maakt het studeren veel makkelijker.” Robin moet dus nog een paar jaar en kijkt daarom niet te ver vooruit.

“Trots op de keuze”

Haar motivatie haalt ze vooral uit de leuke collega’s. “Lekker praten over het werk en andere dingen.” Het meest trots is ze op de keuze voor deze werkgever. “Dat is een hele goede geweest. Als ik het met familie of vrienden over Van Wezel heb, zeggen ze altijd ‘dat is een goed bedrijf’. Dat maakt het ook leuk om te vertellen over de sfeer op je werk.” Over wat het eerste in haar opkomt als ze denkt aan werken bij Van Wezel, hoeft Robin niet lang na te denken. “Plezier, Professioneel en Met Elkaar!”

“Tips voor toekomstige collega’s”

“Wees nieuwsgierig en stel veel vragen. Leer de werkzaamheden écht te begrijpen. Neem de tijd, bepaal je eigen tempo en ga niet over je grenzen.”

Wat jij als collega geeft, geven wij terug

Werken bij Van Wezel betekent ruimte om te groeien in je vak. Wat jij geeft, geven wij terug. Onze informele bedrijfscultuur zorgt voor een goede werksfeer en korte lijnen. Bij Van Wezel is jouw carrière in goede handen!

Vacatures