"Dit werk blijft me uitdagen"

Indra Remmelzwaal // Loonspecialist

“Mijn interesse lag bij de lonen”

Een kwart eeuw. Zolang zit Indra bij Van Wezel. Ze woont in Rijnsburg en is getrouwd met Wim. “Al jaren”, voegt ze er lachend aan toe. Samen hebben ze twee tieners: een dochter en een zoon. Indra gaat graag naar de sportschool en houdt van lezen.

Ooit werkte ze in een winkel. “Maar dat was niet echt iets voor mij. Met het ondernemersdiploma op zak, sprak het administratieve me wel aan. Daarbij lag mijn interesse vooral bij de lonen.” Indra volgde nog een cursus en solliciteerde daarna bij Van Wezel. “Eerlijk gezegd, weet ik niet eens meer of dat op een vacature was. Misschien heb ik gewoon uit mezelf een brief gestuurd.”

“De afwisseling is fijn”

Ze kon beginnen bij de salarisadministratie. “En daar ben ik altijd blijven zitten, haha. Bevalt heel goed, nog steeds. Dit blijft me uitdagen, dus ik heb nooit behoefte gehad om naar andere afdelingen te gaan. De afwisseling is ook fijn, met al die soorten CAO’s en de regeltjes die continu wijzigen. Je doet hier allerlei verschillende dingen, voor hele diverse bedrijven.”

Het werk is in de loop van de jaren flink veranderd, vindt Indra. “Er gaat nu veel meer digitaal.” Dingen zoals vaste verwerkingen, zijn allemaal geautomatiseerd. “Alleen als er iets wijzigt, komen wij er nog aan te pas. Dat maakt het werk natuurlijk wel leuker.”

“Er gaat bij ons best veel ad hoc”

Ze heeft ’s morgens een globaal idee van de taken voor die dag. “Soms staan er nog dingen open. Of het wordt weer tijd om de lonen te verwerken. Via vaste roosters, of juist met de oproepkrachten die aan het eind van de maand komen.”

“Eigenlijk gaat er in de loonadministratie best veel ad hoc. Klanten bellen of mailen dat ze iets willen. En meestal moet het dan natuurlijk ook vrij snel gebeuren.” Indra vertelt dat het tegenwoordig ook heel veel advieswerk is. “Onze afdeling springt in op vragen die komen. ‘We willen iemand aannemen, kan ik een salarisindicatie krijgen?’ ‘Kun je een contractje opstellen?’ ‘Mag ik een proforma berekening?’ ‘We hebben een werkgeversverklaring nodig.’ Dat maakt het heel afwisselend. Dus je kunt vooraf wel plannen, maar het blijft toch veel schakelen. Er zijn hier weinig standaarddagen.”

“Dit bevalt wel”

De werkdagen van Indra zijn maandag, dinsdag en donderdag. “Toen ik begon, was dat fulltime. Nadat de kinderen kwamen, ging ik naar twee dagen per week. Dat is pas vorig jaar drie dagen geworden. We kwamen iemand tekort, nadat mijn collega vertrok.” Het bevalt haar goed en ze vindt het ook beter voor de contacten met het team en de klanten.

“Het sociale aspect is het belangrijkste”

“Ja, ik heb het zeker naar m’n zin bij Van Wezel. Anders hou je het natuurlijk ook niet zo lang vol. Laatst had ik trouwens met nog twee collega’s het 25-jarig jubileum. En sommigen werken hier al veertig jaar. Dat zegt wel iets over het kantoor en de sfeer.” Ze vindt het sociale aspect belangrijk. “Eigenlijk het belangrijkste. Dit werk kun je natuurlijk ook wel ergens anders doen, als je dat zou willen. Maar ik heb het hier naar m’n zin. Gezellige mensen om me heen. En het contact met onze klanten vind ik leuk. Vooral de wat grotere, die spreek je toch net iets vaker.” Meestal is dat vanuit kantoor. Indra gaat slechts heel af en toe naar klanten, als ze daarom vragen. “Vaker zou best kunnen, maar ik voel me wel fijn in een rol op de achtergrond.”

Inhoudelijk ligt het werk haar goed en ze houdt van de verscheidenheid in deze functie. “De afwisselingen, de contacten. Vraagbaak zijn voor collega’s, overleg over ingewikkelde kwesties. En vooral: klanten blij maken.”

Het ad hoc karakter is ook weleens lastig. “Wanneer je eens ergens dieper in wil duiken, iets moet uitzoeken of echt afhebben. Dan wil je je kunnen focussen en niet iedere keer hoeven schakelen. Maar ja, het houdt de functie wel leuk en dynamisch.”

“Dat past gewoon niet bij mij”

“Bij Van Wezel krijgt iedereen meer dan genoeg mogelijkheden om zichzelf verder te ontwikkelen en kansen te pakken. Je kunt allerlei opleidingen en cursussen volgen. En als ik zou willen, kan ik nu nog helemaal switchen. Maar dat past gewoon niet bij mij, ik ben daar niet naar op zoek. Er is ook nooit een aanleiding voor geweest.”

“Van Wezel in drie woorden”

“Afwisselend. Gezellige sfeer. Leuk werk.” Het komt er spontaan uit. En waar is Indra het meest trots op, in haar werk? “Trots vind ik niet helemaal het juiste woord. Maar het is leuk als klanten tevreden zijn en dat laten merken. Je bedanken voor goed advies, of hulp bij iets. En dat ik al zoveel jaar mijn bijdrage kan leveren aan dit kantoor, is eigenlijk ook best mooi.”

“Voor toekomstige collega’s”

“Begin niet met veel praatjes, maar laat gewoon zien wat je kan en wil. Pak je kansen, want je krijgt bij Van Wezel echt alle mogelijkheden! En of je nu starter bent of ervaren kracht, je hebt hier altijd behulpzame collega’s om je heen. Niet alleen op de afdeling, maar in het hele kantoor. Eigenlijk is het een warm nest, zo zie ik dat.”

“Afwisselend. Gezellige sfeer. Leuk werk.”

Indra Remmelzwaal

Wat jij als collega geeft, geven wij terug

Werken bij Van Wezel betekent ruimte om te groeien in je vak. Wat jij geeft, geven wij terug. Onze informele bedrijfscultuur zorgt voor een goede werksfeer en korte lijnen. Bij Van Wezel is jouw carrière in goede handen!

Vacatures