"Kijk of wij bij jou passen, en jij bij ons"

Chris Imthorn // Audit

“Controle was wat ik écht wilde”

Chris is 31 jaar, woont in Valkenburg en is getrouwd. Op Nyenrode startte hij de werken/leren opleiding tot registeraccountant. “Het theoretische deel heb ik begin 2020 afgerond en nu zit ik in de laatste fase van de praktijkopleiding. Aan het einde van de zomer hoop ik registeraccountant te zijn.”

Bij vorige werkgevers en z’n master ontdekte Chris dat hij echt de controlekant op wilde. Via een klasgenoot belandde hij bij Van Wezel. “Eigenlijk kwam ik binnen als teamleider. Een collega ging switchen binnen de organisatie. Eerst heb ik een jaartje meegelopen en uiteindelijk zijn opdrachten overgenomen. Als teamleider/manager heb ik nu m’n eigen klantenportefeuille.” Daarnaast doet hij planning en kwaliteitsbewaking.

“Het is leuk om steeds meer zelf de mensen aan te sturen.” Bij een audit regelt Chris alles vooraf. Hij stuurt het team aan, doet review en onderhoudt het klantcontact. Elke week een andere klant betekent veel afwisseling. “Zeker omdat ik ook nog dossiers van andere klanten afrond.”

“Je gaat steeds meer skills ontwikkelen”

Chris heeft het naar z’n zin aan de Oegstgeesterweg. “Het is fijn om dichtbij huis te werken.” Verder vindt hij de groei bij audit mooi om mee te maken. Van Wezel krijgt daar een steeds groter aandeel in de regionale markt. Bovendien maken de grote veranderingen in de accountancy het werk voor hem uitdagend. “Power BI, dashboarding en controle worden belangrijker. Dat zie ik ook als de toekomst. Dankzij allerlei nieuwe tools gaan klanten steeds meer zelf samenstellen.”

Communiceren vindt Chris een van de leuke kanten aan zijn functie. “Dat wordt steeds belangrijker omdat we meer projectmatig werken.” Om de organisatie, processen en besluitvorming bij nieuwe klanten te leren kennen, doet Chris veel interviews. “Dat is dus ook communicatie. Zo ga je steeds meer skills ontwikkelen, op een breder vlak.”

Hij vindt het prettig om met verschillende mensen te werken. “Vooral in de audit zie je nogal uiteenlopende achtergronden. Daardoor zijn de collega’s iets ruimdenkender, is mijn ervaring.”

Chris houdt van deadlines, omdat er dan wat druk achter zit.

“Je ziet dat we steeds meer waardering krijgen”

“Het wordt steeds belangrijker om goed te laten zien wat we toevoegen. Bijvoorbeeld adviespunten over de processen, waar de klant echt iets aan heeft. We merken dat we steeds meer waardering krijgen.”

“De leukste tijd is het voorjaar, omdat we dan de verklaring afgeven en daarmee met de klant iets afronden.” Dat gevoel van ‘samen’ bepaalt ook steeds vaker de manier waarop Van Wezel bij audits naar een organisatie kijkt. “Passen ze wel bij onze werkwijze? Met een klant die achterover gaat leunen en verwacht dat wij de klus wel even doen, gaat het niet werken.”

“Ja, ik ben een mensen-mens”

Motivatie haalt Chris uit de geluksmomentjes. “Ja, ik ben wel een mensen-mens en wil leren hoe de klant is. Hoe staan ze ergens in, en waar komt soms bijvoorbeeld een bepaalde reactie of agressieve toon vandaan? Want overal is een reden voor.” Daarnaast vindt hij voldoening in een afgegeven verklaring en het halen van deadlines. “Maar ook het sociale: hoe was jouw weekend?”

“Bij de beloning gaat het om een goede balans, die moet in verhouding zijn met alles wat je ervoor doet. Natuurlijk wil ik doorgroeien, maar ik heb nu geen idee wat ik over vijf jaar doe. Want de markt kan nog veel sneller veranderen.” Jezelf continu ontwikkelen is wel een voorwaarde, vindt hij.

“Het zit ook in kleine dingen”

“Waar ik werken bij Van Wezel mee associeer? Saamhorigheid, aandacht voor vaktechniek en de flexibiliteit die medewerkers wordt geboden.”

Het fijne van dit kantoor zit ook in kleine dingen, volgens Chris. “Gratis lunch in de kantine, nieuwjaarsgala, mooi pand, leuke uitjes. Er wordt steeds meer geregeld en ze betrekken de medewerkers daar ook actief bij. Veel starters kijken niet zo naar dit soort zaken. Maar als je hier eenmaal werkt, ga je het echt waarderen.”

“De balans wordt steeds beter”

“Bij Van Wezel en met name in de audit is alles mogelijk, zolang je het zelf maar laat zien. Bij ons wordt IT bijvoorbeeld steeds belangrijker. Dus wil je die kant op? Dan kun je daar cursussen in gaan volgen.” Er is genoeg ruimte om jezelf te specialiseren.

Volgens Chris wordt de balans tussen werk en privé steeds beter, ook door corona met het thuiswerken. “We hebben nu veel starters die begeleiding nodig hebben, maar ik pak ook wel momenten om thuis te werken. Dat geeft gewoon rust.” Hij vindt de balans tussen vrijheid en verantwoording ook belangrijk. “Bij Van Wezel nemen we mensen veel aan de hand mee en dat is goed. Maar soms moet je ze ook in het diepe gooien, dat ze wat verder kijken. Dus de druk iets opvoeren.”

“Je moet samen een basisroute schetsen”

“Hier zitten we er zo in, dat niet iedereen registeraccountant en uiteindelijk partner hoeft te worden.” Vooral de duidelijkheid van twee kanten vindt Chris heel belangrijk. “De tijd dat je het eerst maar eens twintig jaar moet laten zien, is geweest. Met medewerkers die je als fundament van je bedrijf ziet, moet je een basisroute schetsen. In zulke zaken kunnen we onszelf nog wel verder ontwikkelen.”

“Dat je binnenkomt als broekie”

“In de afgelopen jaren ben ik gegroeid naar wie ik nu ben. Ja, daar kan ik trots op zijn. Minder reageren vanuit emotie en meer relativeren. Rustiger en volwassener.”

Het maakt Chris ook blij om zulke processen bij anderen te zien. “Dat je hier binnenkomt als broekie en je dan als persoon op een mooie manier ontwikkelt.”

Als het om het kantoor gaat, is hij vooral trots op de goede naam die Van Wezel heeft in de regio.

Tips voor kandidaten op onze audit-vacatures

“Ga vooral ook op gesprek bij andere kantoren. Zit het op drie kwartier reizen? Bedenk je dan dat hun klanten nog eens een uur verder kunnen zitten. Voor je het weet, moet je bijna twee uur rijden. Wij opereren voornamelijk in de Bollenstreek.”

En verder? “Verdiep je goed in het bedrijf en de werkzaamheden. Kijk of Van Wezel bij je past en of jij bij ons past.”

Wat jij als collega geeft, geven wij terug

Werken bij Van Wezel betekent ruimte om te groeien in je vak. Wat jij geeft, geven wij terug. Onze informele bedrijfscultuur zorgt voor een goede werksfeer en korte lijnen. Bij Van Wezel is jouw carrière in goede handen!

Vacatures